Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Ten volste leven

Ten volste leven

  • door

“Iets weerhoudt me ervan om volop te leven en daarom wil ik graag een opstelling doen!”

Van dit bericht werd ik heel blij.

Uiteindelijk herkent iedereen de wens om volop te leven, wat als je vol in de stroom kan gaan staan. Alles wat je in je hebt geleefd mag worden?

Wow!

Dat proces ken ik zelf ook, steeds meer in het licht gaan staan van mijn eigen leven. Door de naam te kiezen die echt van mij is, door patronen aan te kijken die me niet meer dienen. Door te blijven onderzoeken in de relaties met de mensen om me heen.

Stapje voor stapje voel ik de stroom sterker worden, of voel ik de stroom beter. Dat is het eigenlijk.

Ik merk dat ik nu de neiging heb om te zeggen, ‘dat is niet altijd makkelijk en betekent ook niet dat ik alleen maar fluitend door het leven ga.’ En dat ik tegelijkertijd aarzel om dat te zeggen, omdat dat komt van een plek van angst.

Angst dat mensen verwachten dat ze na een opstelling of een gesprek ineens voluit kunnen leven en dat ze de pijn die ook boven kan komen niet willen voelen… De disclaimer.

Het negatieve als balans voor het positieve. En die positieve kracht voel ik zo sterk. Dat alles wat gezien wil worden, gezien mag worden. En zich niet vast hoeft te zetten in ons lijf, zodat ons lijf in de stroom kan staan en alles mag ontvangen wat er is.

Mijn mantra in dit proces: Alles is precies zoals het moet zijn.

Dat wat je nu tegenkomt is precies dat wat je nu moet tegenkomen. Neem je tijd om het te ontvangen en te ontleden en volg de stroom.

Wil je ook een opstelling doen? Kijk in de agenda wanneer dat kan.

Liefs,

Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *